Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα
Ράλλυ Μεξικό
ωράριο
ιστορικό
νέα αγώνα
συμμετοχές
αποτελέσματα
φωτογραφίες
ανασκόπηση

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Πρόγραμμα  2024  / Ράλλυ Μεξικό  / Νέα Αγώνα  / Αρθρο

Ράλλυ Μεξικό:  Ο Quesnel διαψεύδει!

Ο επικεφαλής της Citroen Racing, Olivier Quesnel, διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να έχει δώσει εντολή στον Petter Solberg να παραμείνει πρώτος στο τέλος της πρώτης ημέρας, έτσι ώστε να ανοίγει το δρόμο για τους Ogier και Loeb τη δεύτερη ημέρα του αγώνα. Όλοι περίμεναν στο τέλος του πρώτου σκέλους ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2003 θα έκοβε στο τέλος, για να μην έχει την επόμενη μέρα το μειονέκτημα του να ξεκινάει πρώτος στις ειδικές, αλλά ο Νορβηγός δεν το έκανε, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει ένα όργιο φημών, σχετικά με εντολές από την εργοστασιακή ομάδα. Μάλιστα, οι φήμες συνεχίστηκαν και ανέφεραν ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στους Solberg και Ogier, η οποία και είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη τελική κατάταξη του αγώνα!

Ο επικεφαλής της Citroen Racing, Olivier Quesnel, ήταν κατηγορηματικός: «Ο Petter κάνει ότι θέλει. Δεν υπάρχουν φήμες. Πιστεύω ότι εχθές ήθελε να τερματίσει πρώτος στο σκέλος. Ειδικά μετά από την απογοήτευση της Σουηδίας, ήθελε να ολοκληρώσει επικεφαλής, αφού ως ιδιώτης αυτό είναι καλό και για τους χορηγούς του. Σκεφτείτε να έμενε επίτηδες πίσω στο τέλος του πρώτου σκέλους και την επόμενη να είχε κάποιο πρόβλημα. Αυτό δεν θα ικανοποιούσε τους χορηγούς του, οι οποίοι εύλογα θα αναρωτιούνταν τι κάνει. Και θεωρώ ότι σημαντικότερη απόδειξη για το ότι δεν υφίσταται θέμα συμφωνίας, είναι η εξέλιξη του δεύτερου σκέλους. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ogier προσπάθησε και ήθελε να φτάσει πριν τον Νορβηγό στον τερματισμό, αλλά έπρεπε να μείνει και στο δρόμο».

Από την πλευρά του, ο Solberg δεν μετάνιωσε για την επιλογή του στο τέλος της πρώτης ημέρας. «Το ότι ήμουν πρώτος στο τέλος της εναρκτήριας ημέρας ήταν καλό για μένα και το χορηγό μου. Το πρωί έχασα όσο χρόνο περίμενα από τον Loeb, αλλά δεν περίμενα ότι θα χάσουμε πάλι τόσο πολύ το απόγευμα. Ήταν η σωστή απόφαση που πήραμε εκείνη τη στιγμή και δεν θα την άλλαζα τώρα». _Π.Τ.panost@4troxoi.gr